herkenbaar ..

Je hebt een fantastisch idee voor een nieuwe dienst of product. In je enthousiasme ga je er direct mee aan de slag. Hier en daar roep je wat dingen online, maar echte belangstelling blijft uit. Zonde, wat jouw idee verdient een kans. Maar wat je jouw idee écht verdient is een marketingstrategie. Met meer klanten als gevolg. Marketing & Branding kan jou helpen om niet alleen zichtbaar te worden, maar ook herkenbaar. Zodat klanten niet alleen bij je komen, maar ook bij je blijven!

Contact-MPmarketing

marketing

Marketing is een breed begrip. Door het inzetten van de juiste marketing ben je in staat om je onderneming te laten groeien. Bijvoorbeeld in naamsbekendheid, bij het vergroten van je bereik, door het genereren van meer omzet en het creëren van interactie met klanten.

De mogelijkheden met marketing zijn enorm, vooral online. Een strategie helpt je bepalen welke tools je inzet en waarom. Ondanks dat veel ondernemers geen duidelijke marketingstrategie hebben gedefinieerd, kun je er veel tijd en geld mee besparen.

Marketing inzetten kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan: brand marketing, social marketing, campagne marketing, e-mail marketing, website-optimalisatie en zoekmachinemarketing. Per marketingtool en per onderneming zullen de effectiviteit en het doel verschillen.

Een marketingstrategie helpt o.a. met:
✓ Het formuleren van doelen.
✓ Het bepalen van de online kanalen.
✓ Plannen en uitvoeren van de tactische stappen.
✓ Meer (be)grip bij de doelgroep.
✓ Interacties en opvolging van klantcontact.
✓ Budgetten opstellen.
✓ Return on investment (ROI).
✓ Analyseren en bijsturen.

Home2-MPmarketing

branding

Branding is geen luxe, maar een must. Met een goede branding kunnen klanten moeiteloos opnoemen waarom ze zich juist bij jou thuis voelen. Je koopt bij Coolblue omdat je topservice verwacht tegen een redelijke prijs. Of alleen vintage kleding omdat je tegen verspilling bent.

Met branding vertaal je de waarde van je onderneming naar de markt. Zo bepaal je de juiste uitstraling, zorg je voor herkenbaarheid en kun je kernwaarden overbrengen. Met kernwaarden definieer je waar je voor staat en zorg je dat de klant deze waarden ook herkent bij jouw onderneming. Door branding onderscheidt jouw onderneming zich van die van de concurrent.

Branding is het 'gevoel' dat de onderneming overbrengt op klanten en volgers. Het totaalpakket dat van jouw onderneming een merk maakt.

Een goede branding zorgt o.a. voor:
✓ Een eigen merk.
✓ Herkenbaarheid bij klanten.
✓ Vertrouwen bij klanten.
✓ Associaties met het merk.
✓ Onderscheid in producten en/ of diensten.
✓ Onderscheiding van de concurrent

Communiceren met je doelgroep wordt een eitje zodra jij je branding op orde hebt. Dat begint met weten wie je bent en waar je voor staat.

Contact

Meer informatie of hulp bij het inrichten van marketing & branding? 

Neem contact met mij op!

Of telefonisch via 06 21 345 222.